Novosti

10.10.2016.

Završetak radova u objektu Hotel Hills, Congress & Termal Spa Sarajevo

Grupacija Mrkulić dala je nakon uspješno završenih poslova u svim fazama izgradnje hotela Holywood povjerenje firmi Arcus da i u Hotel Hills instalira sistem vatrodojave i detekcije zemnog gasa.

Hotel Hills, Congress & Termal Spa Sarajevo je nov hotel sa pet zvjezdica koji ima atraktivnu lokaciju u centru zelene oaze Sarajeva - Ilidži.

Hotel Hills posjeduje 335 luksuzno opremljenih soba i apartmana, višenamjenski Kongresni centar sa modernom konferencijskom tehnologijom, Termal Spa, unutrašnji i vanjski bazeni, adrenalinski park za djecu i odrasle na impresivnih 2.200 kvadratnih metara, sale za vjenčanja, nekoliko restorana sa međunarodnom i nacionalnom kuhinjom.

Specifičnost izgradnje ovog objekta je bilo kako povezati postojeći sistem vatrodojave Siemens AlgoRex na postojećem objektu Termalna rivijera na centralni sistem koji će biti lociran u tehničkoj sobi hotela Hills. Odgovor je nađen korištenjem centrale FC726 u koju su bile ubačene kartice koje na sebe mogu da prime i javljače iz starijih serija vatrodojave Siemens. Po završetku su elementi iz postojećeg objekta sa elementima u novom objektu činili jednu cjelinu.

Nivo sigurnosti je dodatno podignut uz instaliranje softvera Desigo CC za Management sistema kojim zaposleno osoblje može nadzirati sistem na mnogo jednostavniji način koristeći grafičko okruženje i sve druge pogotnosti koje sa sobom nosi Management sistema

« Arhiva novosti